Словенци заинтересовани за улагања у Србији

Словеначки произвођач намештаја "Леснина", веома заинтересован да изгради велике тржне центре у Београду, Новом Саду и Нишу и да у њихову изградњу уложи више од 100 милиона евра.

Генерални директор словеначке компаније "Леснина" Бојан Папић изјавио је да је тај произвођач намештаја заинтересован за улагање више од 100 милиона евра за изградњу тржних центара у Београду, Новом Саду и Нишу.

У интервјуу за магазин "Економист", Папић је прецизирао да је "Леснина" већ купила земљиште у Суботици, Вршцу, Панчеву, Зрењанину и Краљеву.

"Циљ нам је да у првој фази поставимо салоне површине од 2.000 до 3.000 квадратних метара и да се касније ширимо, како расте тражња, јер смо свуда узели више земљишта", рекао је Папић.

После тога је, како је објаснио, у плану изградња продајног салона од око 30.000 квадрата у Београду, око 20.000 у Новом Саду и од 15.000 до 20.000 квадратних метара у Нишу.

Земљиште у Београду веома скупо

"У Београду већ пет година уназад тражимо локацију, али засад немамо среће. Цене комунално сређеног земљишта на локацији која нам одговара су превисоке.  Комуналне накнаде у Београду су, у просеку, три пута веће него у главним градовима ЕУ, а за те паре, на жалост, не нуди се ни основна инфраструктура", истакао је Папић.

Папић је додао да би изградња великих тржних центара у Србији коштала преко 100 милиона евра.

"Основица за инвестиције је земљиште. Ако нађемо оно што желимо, односно локацију по цени која је прихватљива, модерни центри у Београду, Новом Саду и Нишу коштаће нас по 40 до 50 милиона евра, док за мање продајне салоне планирамо да издвојимо по око три до четири милиона евра", прецизирао је директор "Леснине".

Папић је додао да се компанија у Србији суочава са истим проблемом као и на словеначком и на хрватском тржишту - "више времена је потребно за папирологију, него за градњу".

Генерални директор "Леснине" изјавио је да не искључује могућност да та компанија учествује у приватизацији врањског "Симпа".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се