У Параћину се надају поништењу стечаја Стакларе

Након уложене жалбе на увођење стечаја у Српској фабрици стакла, у Параћину се надају да ће Привредни апелациони суд у Београду ту одлуку поништити.

Реч је о поверилачком рочишту, а на увођење стечаја жалили су се општинска управа, али и неколико јавних предузећа, која су повериоци Стакларе, те 230 радника Српске фабрике стакла који су отпуштени.

Одлуку о стечају донео је 20. септембра Привредни суд у Крагујевцу, а Танјугу је у Већу синдиката Јагодине и Поморавског округа речено да очекују поништење те одлуке.

Синдикат је, наиме, иницирао жалбу, а судски помоћник који је ангажован на овом предмету Саша Милосављевић новинарима је рекао да они очекују да Привредни апелациони суд сутра одлучи о жалби.

Додао је да решење о отварању стечаја још није правосанажно, али жалба не одлаже извршење, па ће рочиште бити одржано и ако одлука не стигне.

Милосављевић наводи и да ће бити размотрен извештај стечајног управника о економско-финансијском положају дужника и бираће се поверилачки органи, председник Скупштине и Одбор повериоца.

"Евентуалано може бити донета одлука о банкротству, ако за то буду гласали присутни повериоци, који располажу са више од 70 одсто укупних потраживања", рекао је Милосављевић.

На питање може ли се догодити да решење о отварању стечаја буде укинуто, Милосављевић је рекао да се "то у пракси дешавало, али ретко".

"Нада тврда као стакло", прокоментарисао је за Танјуг један синдикалиста.

Стечај је, иначе, уведен на захтев фирме "Вексилум Балкан" из Чачка, због дуга од 47 милиона евра, након чега је 230 радника добило отказ, а остало је 580 који раде и фабрика и даље производи.

Дугови су међутим остали, а пре два дана радници Стакларе спречили су екипу монтера "Србијагаса" да искључи гас, који је важан за каљење стакла.

Стечајни управник Саша Јовановић новинарима је рекао "да је у питању 254 милиона динара дуга који је настао током четири и по месеца пред увођење стачаја у фирму".

За данас је најавио наставак преговора са "Србијагасом" о решењу за дуговање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво