Михајловић: Градња Фрушкогорског коридора почиње 2018.

Израда пројектне документације за Фрушкогорски коридор је при крају и планирано је да радови почну идуће године, изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић током разговора с амбасадором Мађарске у Србији Атилом Пинтером.

Михајловићева и Пинтер су на састанку у Влади Србије разговарали о сарадњи две земље у области саобраћаја и инфраструктуре, а главна тема је била реализација и начин финансирања изградње брзе саобраћајнице Нови Сад – Рума, познатије као Фрушкогорски коридор, чија је укупна дужина 45,4 километра, саопштило је Министарство.

"Фрушкогорски коридор је стратешки важан за Србију и за овај део Европе. Израда пројектне документације је при крају и наш план је да радови почну идуће године, а да у међувремену разговарамо о начину финансирања овог пројекта", рекла је Михајловићева.

Амбасадор Пинтер је истакао да су претходну годину обележили бројни контакти између две владе и да постоји пуно простора да се сарадња Србије и Мађарске додатно унапреди.

На састанку су размењене и информације о напретку у реализацији других инфраструктурних пројеката од значаја за Србију и Мађарску, укључујући модернизацију пруге Београд–Будимпешта, реконструкцију пруге Сегедин–Суботица–Баја и отварање новог граничног прелаза Растина.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво