Нови подвожњак у Сремској Митровици

У Сремској Митровици отворен је подвожњак у који је уложено око пет милиона евра. Премијерка Ана Брнабић поручила је да је тај град лидер у Србији по капиталним инвестицијама и пример одговорне локалне самоуправе.

Подвожњак повезује град са индустријском зоном, а његовом изградњом решен је вишегодишњи проблем становника Сремске Митровице када је реч о безбедности саобраћаја.

Пројекат изградње је почео пре две године, а данас га је свечано отворио победник ревијалне бициклистичке трке.

Ана Брнабић је многобројним окупљеним грађанима поручила да је Сремска Митровица један од најсветлијих примера у Србији и региону по томе како одговорна локална самоуправа може да изгледа.

"Није увек било тако. У Сремској Митровици је пре 10 година стопа незапослености била јако висока, око 37 одсто, а данас је око девет одсто и иде на доле", рекла је Брнабићева.

Поручила је да се настоји да се и на републичком нивоу достигне једноцифрена стопа незапослености која данас износи око 12 одсто.

"Надам се да ћемо ускоро да достигнемо и Сремску Митровицу", рекла је Брнабићева.

Истакла је да се тај град одважио да промени начин рада, подржава предузетнике и долазак страних инвеститора.

Нагласила је да је Сремска Митровица последњих година уврштена у топ 10 дестинација за улагање у Европи по најугледнијем економском недељнику Фајненшл тајмсу.

Тиме је, каже, целој Европи и свим инвеститорима послата порука да, ако траже место за улагање у граду у коме живи до 100.000 грађана, дођу у Сремску Митровицу.

"Тиме треба да се поносите", поручила је премијерка грађанима и захвалила бившем градоначелнику Браниславу Недимовићу и садашњем првом човеку Сремске Митровице Владимиру Санадеру на начину на који воде ту локалнуи самоуправу.

Навела је да је у изградњу подвожњака највише уложила Сремска Митровица из свог буџета и поручила да локална самоуправа није ту да запошљава људе у администрацији, него треба да штеди на платама и трошковима администрације и улаже у инфраструктуру, економију, капиталне објекте и бољи живот грађана.

"То је порука за све локалне самоуправе. Ако може Сремска Митровица, можете и ви остали. Ми ћемо бити ту да помогнемо", рекла је Брнабићева.

Она је поручила да као што се Недимовић док је био градоначелник борио за тај град, тако се данас као министар пољопривреде бори за све пољопривреднике.

Изградњом тог објекта дужине 1,7 километра спојени су северни и јужни део Сремске Митровице и решен проблем безбедности учесника у саобраћају, а омогућава се и ширење насеља ка Фрушкој Гори.

Директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић рекао је да ће објекат унапредити привредни амбијент, те најавио да Покрајина планира улагања од 6,3 милијарде динара за 153 пројекта у Војводини.

Градоначелник Владимир Санадер навео је да је изградњом објекта остварен вишедеценијски сан грађана Сремске Митровице који живе северно од пруге, која је, каже, била препрека за ширење града и безбедност.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи