Комерцијална банка: Добит од 56 милиона евра

Комерцијална банка је саопштила да је у првих десет месеци ове године наставила са позитивном тенденцијом у свом пословању и забележила добитак пре опорезивања у износу од шест милијарди и 634 милиона динара, односно око 56 милиона евра, што је више од добитка планираног Бизнис планом.

Очекује се да ће се овако позитивни трендови у пословању Комерцијалне банке наставити и до краја године, наводи се у саопштењу и додаје да је успешно и стабилно пословање Комерцијалне банке у 2017. години заслуга пре свега свих запослених у Банци.

"По висини акционарског капитала, Комерцијална банка је и даље на високом другом месту на банкарском тржишту. Када је у питању стабилност пословања, Банку тренутно карактерише надпросечна ликвидност и капитализованост. У прилог томе говори и показатељ адекватности капитала који износи 27 процената, што је значајно изнад регулаторног лимита који прописује Народна банка Србије", пише у саопштењу.

Како је наведено, Комерцијална банка је по висини девизне штедње дугогодишњи лидер на српском финансијском тржишту и та позиција је још једном потврђена.

"Ниво штедње у Банци на дан 31. октобра ове године износио је више од 1,6 милијарди евра, што јасно говори о поверењу грађана Србије у Комерцијалну банку. О том поверењу јасно говори и податак да Комерцијална банка има више од милион клијената", саопштено је из Банке.

Комерцијална банка је и један од регионалних банкарских лидера, јер њеном пословном успеху доприносе и супсидијари - Комерцијална банка Бања Лука и Комерцијална банка Будва.

Комерцијална банка, која има системски значај у финансијском систему Србије, са успехом је реализовала реорганизацију своје пословне мреже, која броји више од 200 експозитура и лансирала низ нових услуга, посебно у сегменту дигиталног банкарства, наводи се у саопштењу.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 14. нов 2017, 22:25)
anonymous [нерегистровани]

Svaka čast

Jedna od malo naših banaka koje su uspele da se izvuku iz ove tranzicije i da se održe na ovom surovom tržištu gde su došli veliki igrači.