Аеродром "Никола Тесла" очекује рекордну пословну годину

Према свим параметрима, београдски аеродром "Никола Тесла" очекује рекордну пословну годину, саопштено је из те компаније.

Нето добит у трећем кварталу већа је 33 одсто, а бруто добит 30 одсто је већа него у трећем кварталу прошле године. У истом периоду, пословна добит већа је 16 одсто, док су укупни и пословни приходи већи 11 одсто, саопштио је Аеродром "Никола Тесла".

"Нето добит у прва три квартала износи 2,7 милијарде динара и већа је 14 одсто, а бруто 13 одсто је већа него у истом периоду прошле године. Пословна добит након три квартала већа је 15 одсто, укупни приходи већи девет одсто, а пословни приходи 11 одсто су већи у односу на исти период 2016. године", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, у прва три квартала 2017. године, укупна улагања у опрему и инвестиције у циљу побољшања комфора и квалитета услуге износе око две милијарде динара.

"Међу најважнијим инвестицијама које су реализоване у прва три квартала су: уређење централног хола и адаптација простора за регистрацију путника Терминала 1, набавка система за аутоматско навођење ваздухоплова, пословно-информационог система, опреме за самосталну пријаву путника и пртљага, два тракаста транспортера – елеватора", пише у саопштењу.

Ту је и набавка електро трактора, карго утоваривача носивости 20 тона и карго утоваривача носивости 7 тона, путничких комби возила, теретних доставних возила, путничких возила, трактора за гурање и вучу широкотрупних ваздухоплова, самоходног возила робота за експлозивне направе, набавка и инсталација транспортног система пртљага, система за управљање паметном зградом, као и система за откривање и ометање дронова и многе друге опреме.

"Овакви резултати остварени су највише захваљујући повећању броја путника у три квартала од девет одсто, повећању промета робе и поште од 38 одсто, али и рационализацији пословања, уз реална очекивања да ћемо до краја године угостити рекордних више од 5,3 милиона путника", наводи Аеродром "Никола Тесла".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво