Брнабићева са синдикатима "Поште": Исплата зарада из добити

Премијерка Ана Брнабић састала се данас са представницима репрезентативних синдиката ЈП "Пошта Србије" и в. д. директорком тог предузећа Миром Петровић, а на састанку је договорено да је прихватљиво решење да се исплата зараде запосленима обави из добити предузећа, као и претходних година.

На састанку је договорено и да се изврши додатна анализа пословања предузећа и да се настави дијалог у вези са даљим одрживим растом социјално-економског положаја запослених, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

"Ценим изузетне напоре поштанских радника који редовно пружају услуге свим грађанима Србије, па и онима у најудаљенијим крајевима наше земље", изјавила је Брнабићева после састанка на коме је анализирана ситуација у том предузећу и материјални положај запослених.

Како се наводи, Влада Србије уважава чињеницу да су плате у овом предузећу замрзнуте од 2011. године, као и да су запослени поднели терет Смера фискалне консолидације започетих 2014. године.

Брнабићева је синдикате обавестила да је Влада посвећена наставку реформе система плата запослених у јавним службама.

Апеловала је на разумевање да се започета реформа настави, након чега ће фокус у потпуности бити на реформи јавних предузећа, процесу коју је у неким јавним предузећима већ почео, и који треба да донесе већу ефикасност, бољи стандард запослених, али и већи прилив у буџет Србије.

Започети разговори наставиће се у наредним недељама, наводи се у саопштењу.

"Пошта Србије" је једно од јавних предузећа које позитивно послује и редовно уплаћује новац у буџет Републике Србије.

На јучерашњој седници Владе, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић је обавестио чланове Владе о тренутној ситуацији у ЈП "Пошта Србије" и захтевима запослених.

Јуче је председница Владе одржала и састанак са министром без портфеља задуженим за регионални развој и координацију рада јавних предузећа, Миланом Кркобабићем и в. д директорком ЈП "Пошта Србије" Миром Петровић.

На том састанку је постигнут договор да је прихватљиво решење да се исплата зараде запосленима обави из добити предузећа.

Председница Владе данас је писмом обавестила представнике репрезентативних синдиката "Поште Србије" о исходу тих разговора, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво