Српске фирме у Индији договориле послове вредне два милиона евра

Компаније из Србије, које су учествовале на међународном сајму прехрамбене индустрије "World Food India 2017", договориле су нове извозне послове вредне око два милиона евра, саопштила је Привредна комора Србије позивајући се на прелиминарне анализе.

Представници фирми из Србије имали су више од 600 билатералних разговора и састанака са потенцијалним партнерима из Индије и компанијама из УАЕ, а највеће интересовање било је за увоз свежег и смрзнутог воћа и поврћа.

"На сајму у Њу Делхију примећено је велико интересовање за производима из Србије о чему сведочи и велики број разговора и састанака са компанијама, представницима државе и стручних организација", рекао је директор Сектора пољопривреде ПКС-а Вељко Јовановић.

Како додаје, Индија је огромно тржиште са великим потенцијалом за сарадњу, а успешни примери појединих компанија из Србије, које су су нашле партнере и послују у овој земљи, показују да је могуће остварити значајне резултате.

У организацији ПКС-а и Развојне агенције Србије, десет компанија из Србије, први пут је од 3. до 5. новембра представило производни програм, на сајму "World Food India 2017" на два национална штанда површине 126 квадратних метара.

На манифестацији у Њу Делхију учествовали су произвођачи свежег, замрзнутог, или сушеног воћа "All Berries", Ивањица, "Мираx Аграр", Београд, "Сирогојно компани", "ИТН груп" Београд, "Лучић-Пригревица" Нови Сад и "Еликсир фуд" Шабац, произвођачи паковане хране, супа и зачина "Јумис" Ниш, бисквита и кекса "Концерн Бамби" Пожаревац, "Агранела" Ваљево и "Институт за кукуруз Земун поље" Београд.

Циљ наступа фирми из Србије јесте промоција и повећање извоза српске прехрамбене индустрије, али и упознавање са светским трендовима у прехрамбеној индустрији.

Сајам "World Food India", чији су организатори Влада Индије и Министарство за прехрамбену индустрију, светски је позната манифестација, платформа за продубљивање сарадње Индије и других држава у области прехрамбене индустрије, место повезивања компанија, произвођача и прерађивача хране са трговцима и трговинским ланцима.

Ово тржиште, са више од 1,3 милијарде конзумената, издваја значајне инвестиције у инфраструктуру ланаца снабдевања, што се, посебно, односи на потражњу производа који су препознатљиви на тржиштима широм света.

број коментара 0 пошаљи коментар