Михајловић: Србија ће помоћи РС да уведе е-дозволе

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић каже да је Србија је спремна да своја искуства у увођењу електронских дозвола пренесе Републици Српској.

"Србија је 10. у свету по издавању грађевинских дозвола према рангирању Светске банке и спремни смо да своја искуства у увођењу е-дозвола пренесемо Републици Српској", рекла је Михајловићева током сусрета са министрима Републике Српске задуженим за просторно уређење, грађевинарство и екологију и за саобраћај и везе, Сребренком Голић и Неђом Трнинићем.

Михајловићева је и додала да ће ресорна министарства Србије и Републике Српске потписати и посебан меморандум о сарадњи у овој области, као и о међусобном признавању великих лиценци, саопштено је из Кабинета потпредседнице Владе.

Министарка Голић позвала је потпредседницу Владе и представнике министарства да у Бањалуци одрже презентацију за представнике свих локалних самоуправа и надлежних министарстава Републике Српске, на којој ће им представити своја искуства у увођењу електронских дозвола.

На састанку је разговарано и о убрзању процедура које ће омогућити почетак изградње заједничког граничног прелаза у Братунцу, о заједничком одржавању мостова на Дрини, као и о реализацији пројекта изградње ауто-пута Београд-Сарајево.

"Траса ауто-пута Београд-Сарајево кроз Србију је већ позната и наставиће се на постојећу трасу Коридора 11. Ми ћемо ове године потписати комерцијални уговор за изградњу ауто-пута Прељина-Пожега, а наредне године разговараћемо о наставку изградње преосталих 60 километара пута од Пожеге до Котромана", рекла је Михајловићева на састанку одржаном у оквиру заједничке седница влада Републике Србије и Републике Српске.

Михајловићева је прихватила предлог министра Трнинића о успостављању железничког саобраћаја између две важне туристичке дестинације у Србији и Републици Српској, Мокре Горе и Вишеграда.

"Вишеград је ове године посетило око 300.000 људи и заједнички интерес је да омогућимо туристима који посете Вишеград да посете Мокру Гору, као и туристима са Мокре Горе да дођу у Вишеград", рекао је Трнинић.

Потпредседница Владе је министрима у Влади Републике Српске, као део уобичајене праксе у сусретима са званичницима, поклонила ручне радове који презентују културну баштину Србије и које су израдиле жене са села, у оквиру заједничке иницијативе Координационог тела за родну равноправност, НАЛЕД-а и Етно-мреже "Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима".

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 10. нов 2017, 17:01)
anonymous [нерегистровани]

Zdravstvene knjižice i recepti

Svaka čast e-dozvoli ali bi Republici Srpskoj značilo da joj Srbija svojim iskustvom pomogne i u uvođenju elektronske zdravstvene knjižice i elektronskog recepta...