Вучић обишао градилиште "Београд на води"

Председник Србије Александар Вучић обишао је градилиште у оквиру "Београда на води", где су 22. септембра почели радови на изградњи конструкције "БВ галерије" - највећег тржног центра у Србији и региону, који ће бити завршен 2020.

Вучић је током обиласка изразио задовољство што више од 700 радника ради на овом градилишту, додајући да је прелепо видети оволики број српских радника.

Београд јесте град дизалица, а многи други нису, што, како истиче, планира да се промени у будућности.

Вучић је рекао да се гради највећи трговински центар на Балкану, који ће бити три до четири пута већи од "Делта ситија" или "Ушћа".

Наводи да ће иза тог центра кренути изградња торња, који ће представљати симбол Београда и Србије.

"За неки дан све процедуре ће се завршити и кренуће радови за постављање прве плоче за торањ и кулу", рекао је Вучић.

Истакао је да оваква градилишта допринес расту БДП-а, смањењу незапослености, те да је уверен да је то изванредан пројекат.

Додао је и да ће крајем марта људи моћи да се уселе у прве зграде на "Београду на води", иако неки говоре како зграде нестају у води и пропадају.

"Изгледа да су неки лоше спавали и лоше сањали", подвукао је председник Србије.

Изразио је уверење да ће Београђани и грађани Србије моћи да се поносе оним што ће овде моћи да виде.

"Не каснимо ни један дан са радовима", рекао је Вучић.

На питање новинара да прокоментарише спекулације о томе да је пројекат "Београд на води" у проблему и да су се инвеститори повукли, председник Србије је позвао новинаре да погледају колико радника ради и кажу му на неком од следећих снимања да ли су и где нашли већи број радника.

"Не да није у проблему, него су скоро све што су ставили на продају, продали", рекао је Вучић.

"БВ галерија" биће једна од централних тачака пројекта "Београд на води" и простираће се на површини већој од 300.000 квадратних метара, а ту је укључена и површина од 143.000 квадрата и 93.000 квадрата, намењених за издавање.

Тржни центар имаће и 3.700 паркинг места.

Отварање "БВ галерије" предвиђено је за 2020. годину, када ће бити завршена и прва фаза пројекта Београд на води, а осим тржног центра, та фаза обухвата и "BW residendes", "BW vistu", "BW park view", као и "St. Ridges Beograd", смештен у Кули Београд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се