Радници "Гоше" поново у штрајку

Радници Фабрике шинских возила "Гоша" из Смедеревске Паланке спречили су новог генералног директора Радишу Савића да уђе у фабрику јер су, кажу, незадовољни његовим именовањем. Новог директора, уместо досадашњег Милутина Шћепановића, поставила је кипарска компанија "Лиснард холдинг", која је од марта власник "Гоше".

Нису прошла ни два месеца од окончања претходног, а радници су ступили у нови штрајк. Није им јасно зашто је власник сменио генералног директора и поставио новог, осам дана уочи рочишта у Привредном суду у Пожаревцу, где ће руководство Фабрике покушати да спречи стечај.

"Ми имамо само две претпоставке које могу да буду. Једна претпоставка је да они знају да неће доћи до стечаја па постављају новог генералног директора, а друга је да они знају да ће доћи до стечаја па стављају тог Радишу Савића, који је правник. Вероватно покушавају да преко њега обаве неке послове које Милутин Шћепановић не би обавио", каже Милан Вујичић, председник АСНС-а. 

У "Гоши" има посла. Потписан је уговор са страним партнером за посао у наредне четири године, за израду 27 путничких вагона, чија је вредност 25 милиона евра, као и за израду 1.000 теретних вагона у вредности од 55 милиона евра.

Иако има посла, дуговања "Гоше" премашују њену вредност на тржишту готово десет пута. Захтев за стечај покренула је земунска фирма "АА капитал консалтинг 2017", која је од једне од ћерки-фирми претходног словачког власника откупила дуг у вредности од 400.000 евра.

Отвореним писмом, радници и руководство фабрике тражили су помоћ председника и премијерке како фабрика од које, подсећају, Смедеревска Паланка живи, не би отишла у стечај.

Иначе, председница Владе демантује наводе да њен брат и она имају било какве везе са фирмом која је тражила "Гошин" стечај.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво