Табаковићева: Подршка развоју Београдске берзе

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић отворила је 16. Међународну конференцију Београдске берзе "Upgrade in Belgrade 2017.", уз поруку да ће НБС наставити да подржава развој Београдске берзе и да ће учинити све да та берза поново буде лидер у региону.

"НБС је спремна да помогне развој Београдске берзе како би она заузела место које је некада имала и како би могла још значајније да допринесе бољем животу грађана", истакла је Табаковићева.

Како је рекла, морамо отворено да разговарамо о томе где су проблеми и да се боримо за идеје у које верујемо.

"Морамо да верујемо у берзу и да се боримо за њене идеје и пројекте. То што нема много тржишног материјала, да признамо и кажемо где је разлог за то, да није можда мало и у Закону о привредним друштвима и намерно уграђеним фелерима који нису скривене грешке по којима се промена власничке струткуре унутар неког друштва чини, уз уважену адвокатску креативност на такав начин, да многи губе, а мало њих добија?", упитала је Табаковићева.

Истиче да она увек указује на те проблеме односно на који начин се акционарска друштва затварају и зашто немамо довољно материјала за трговину на берзи.

"Стојим отворена за све вас да такве иницијативе које могу берзи да помогну да берза расте и буде лидер у региону, а мислим да је то и била, да их саопштите и да радимо на њиховом остваривању", рекла је она.

Наводи да је циљ да Србија буде земља у којој ће грађани престати своје инвестиционе шансе да траже преко границе већ у Србији.

"Уверена сам да за то имамо потенцијала, молим вас искоритите то", поручила је Табаковићева.

Како је додала, НБС редовно добија извештај о раду берзе, којој, како каже, не изостаје ни подршка стручне јавности ни подршка НБС.

Народна банка је, како истиче, учинила много у законској надлежности и увек је спремна да помогне иницијативе које треба да доведу инвеститоре, а не да улагаче одводе ван земље.

"Макроекономска и финансијска стабилност уз политичку стабилност као предуслов јесу остварене", истакла је Табаковићева.

Организатори конференције су истакли да српско тржиште капитала нуди потенцијал за који верују да је на дохват руке.

На конференцији је више од 300 учесника, представника домаћих и регионалних банака, брокерских кућа, инвестиционих и акционарских друштава, локалних заједница, као и представника академске заједнице и медија.

Најзначајније теме овогодишње Конференције су макроекономске перспективе у Србији и региону, стратегија развоја финансијских тржишта у Србији и иновативне технологије у области берзанског пословања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво