Са аеродрома у Нишу ускоро и до Стокхолма

"Рајанер" успоставља од уторка, 31. октобра, летове на релацији Ниш–Стокхолм. Ирска нискобуџетна авио-компанија креће да продаје карте по промотивним ценама од пет евра, а са развојем линије цена карте достиже у просеку 30 до 40 евра.

Директор Аеродрома "Ниш" Владица Ђурђановић рекао је да је то 11. редовна линија до неке од европских дестинација. 

Он је казао да "Рајанер" на новој линији до Стокхолма креће да продаје карте по промотивним ценама од пет евра, док су на линији до Братиславе помотивне цене биле само један евро.

Са развојем линије, додао је Ђурђановић, цена карте достиже у просеку 30 до 40 евра. 

Према његовим речима, захваљујући још једној линији нишки аеродром требало би да до краја године забележи 330.000 путника.

"Месечно аеродром у Нишу има 30.000 путника, што је некада 'био појам' на годишњем нивоу. Наредне године верујем да ћемо имати 350.000 путника", рекао је Ђурђановић на конференцији за медије у Градској кући.

Он је казао да авио-компаније које лете из Ниша бележе стопостотну продају карата, а попуњеност авиона је око 90 одсто, пошто увек има оних путника који не одлете иако су купили карте.

"Истраживања показују да постоји велико интересовање путника за летове из Ниша до Париза, Осла, Москве, Истанбула и свих већих градова у Немачкој, али од авио-компанија и њихових расположивих капацитета зависи успостављање нових линија", рекао Ђурђановић.

Према његовим речима, аеродром у Нишу оствариће ове године и план који се односи на карго превоз од 2.500 тона робе.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић рекао је да од 1. јануара наредне године Град више неће издвајати средства за суфинансирање зарада запослених и других трошкова аеродрома.

"Будућа давања биће искључиво за инвестиције које ће омогућити проширење капацитета аеродрома и повећање његове безбедности", изјавио је Булатовић.

Он је казао да до 2020. године на нишком аеродрому треба да буде проширена зграда терминала, изграђен резервни торањ и постављен систем који омогућава слетање авиона у условима смањене видљивости.

Булатовић је рекао да ће новац за поменуте инвестиције заједнички обезбедити Аеродром, Град Ниш и Контрола летења Србије и Црне Горе (СМАТСА).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво