Вулин: "Берета" заинтересована за сарадњу са "Заставом"

Министар одбране Александар Вулин каже да је компанија "Берета“, са чијим власником је разговарао у Милану, заинтересована за сарадњу са Србијом у области одбрамбене индустирије.

"Берета је заинтересована за поједине фабрике наше одбрамбене индустрије и договорили смо да до краја године, када будемо донели закон о улагању у одбрамену индустрију, да бисмо омогућили и странцима да у њу улажу, будемо конкретнији. Желимо да дамо и да чујемо конкретне понуде те компаније", рекао је министар одбране.

Вулин је у Милану разговарао с Франком Беретом власником реномираног произвођача оружја и војне опреме ради, како се наводи у саопштењу, сагледавања могућности за успостављање сарадње са фабрикама српске одбрамбене индустрије.

Вулин је оценио да је реч о одличној прилици за улагање, јер "када 'Берета' дође у неку земљу, када почне са производњом, то је сигнал за све светске произвођаче да и они буду ту".

"'Берета' је заинтересована за сарадњу са 'Заставом'. Крагујевац је град који добро познаје Италију, Италија добро познаје Крагујевац. Они су јако задовољни вештином наших мајстора и инвентивношћу наших инжењера. Потребна су нам улагања у нове производне процесе. Такође, заинтересовани су и за поједине фабрике наше муниције", рекао је Вулин.

Према Вулиновим речима, оног момента када Србија законски уреди ту област, може се очекивати да ће "Берета" бити део српског тржишта и да ће се разговарати о конкретним улагањима.

Вулин ће сутра у оквиру посете Италији посетити и италијанску компанију "Леонардо" у Риму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара