Словеначки медији: Костић заинтересован за "Меркатор-С"

Српски бизнисмен Миодраг Костић заинтересован је за куповину "Меркатора-С", малопродајног ланца посрнулог "Агрокора" у Србији, кључне компаније која у тој земљи послује у оквиру словеначког "Меркатора", пише словеначки портал "Сиол", позивајући се на своје неименоване изворе.

Костић је, како се наводи, последњих неколико недеља од аустријских и италијанских банака откупио њихова потраживања према "Меркатору" за око 28 милиона евра.

Такође, при крају су и његови преговори са конзорцијумом банака које су "Меркатору" дале кредит за куповину још 14 милиона евра потраживања према "Меркатору", наводи портал, не откривајући своје изворе, а преноси Хина

Портал подсећа да је Костић до сада у Словенији инвестирао велика средства у некретнине, туристичку индустрију и банкарство.

Прва Костићева инвестиција у Словенији била је куповина хотела "Кемпински" у Порторожу за 24 милиона евра 2015. године, а један је од већих деоничара Горењске банке у којој жели да откупи већински власнички удео од словеначких фондова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво