Прва кинеска локомотива у Србији почела да ради

Прва локомотива кинеске производње, која је испоручена пре шест месеци, почела је да ради у Србији, а друга се ускоро очекује, саопштио је кинески произвођач ЦРРЦ, преноси "Сингхуа". Уговор о испоруци две локомотиве потписан је 2016. године са термоелектраном "Никола Тесла".

Максимална брзина локомотиве је 140 километара на сат, снаге 7.000 киловата, а има капацитет да превезе 4.500 тона терета, наводи Сингхуа. 

Како пишу, уговор о испоруци две локомотиве је потписан у марту 2016. године са термоелектраном "Никола Тесла" и то је, кажу, први посао кинеске компаније у Србији и први по европском стандарду ТСИ (Specifications for Interoperability standard). 

Друга локомотива, пише Сингхуа, такође се ускоро очекује у Србији. 

Како објашњавају, ЦРРЦ је последњих година ојачао своје присуство на далеким тржиштима, а добио је посао за метро возове у Турској, возове у Македонији и Чешкој, као и за хибридне аутобусе у Аустрији. 

ЦРРЦ, такође позната као "China Railway Rolling Stock Corporation", формиран је 2015. године спајањем два бивша ривала, а овај највећи произвођач локомотива се снажно шири на међународном тржишту, продао је опрему у више од 100 земаља и региона, наводи Сингхуа.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво