Стабилно пословање Агрокорових фирми у Србији

Држава Србије је апсолутна спремна да у сваком тренутку искористи све механизме да заштити део привреде који је везан за пословање са хрватским “Агрокором”, рекао је државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.

"Влада Србије на нивоу сата прати шта се дешава у Хрватској по питању 'Агрокора'. И данас сам био у контакту са људима који управљају фирмама у Србији које су у саставу 'Агрокора' и они уверавају да нема разлога за било какву бригу", рекао је Стевановић у Агенцији за привредне регистре.

Поновио је да ће држава да учини све да заштити пословање тих компанија.

Регистраторка у Регистру финансијских извештаја и бонитета Ружица Стаменковић је истакла да подаци које је прикупио АПР о осам компанија у Србији које су у систему "Агрокора" показују да четири од њих позитивно послују - "Дијамант", "Фриком", "Нова слога" и "Супер картица".

"'Меркатор С' је прошле године први пут пословао негативно, као и 'МГ мивела' и 'Идеја некрентине'", казала је Стаменковић.

"Дијамант", "Фриком" и "Нова слога", како је прецизирала, имају високу солвентност и ликвидност и не виде се последице дешавања у "Агрокору" који је у финансијским проблемима и под принудном управом коју је увела хрватска влада.

Додала је да је "Меркатор С", највећа фирма у Србији у саставу "Агрокора" која запошљава 8.830 људи, прошле године имао губитке, док је 2015. био у плусу, али да сматра да ће ове године бити бољи пословни резултати тог трговинског ланца.

"Ако и држава учини све да заштити 'Агрокорове' фирми у Србији нема места за бригу", оценила је Стаменковић.

У Београду је принудни управник "Агрокора" Анте Рамљак о пословању фирми у Србији у саставу тог концерна разговарао са премијерком Србије Аном Брнабић и министрима трговине и пољопривреде Расимом Љајићем и Браниславом Недимовићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво