"Електровојводина" обележила јубилеј

"Електровојводина" је лидер у свом послу, деценијама пример како у Србији треба да се ради али "она мора да буде и путоказ у годинама пред нама", нагласио је први човек ЕПС-а.

Генерални директор Електропривреде Србије Владимир Ђорђевић изјавио је да је последњих неколико година много новца уложено у ту компанију, тако да је вредност основних средстава ЕПС-а са четири милијарде порасла на готово седам милијарди евра.

"Знамо шта је потребно да се и у следећих неколико година уради како би наша компанија вредела много више", рекао је он на прослави 50. годишњице постојања "Електровојводине" истакавши да је ЕПС у свом развоју чинио и чини све што је у његовој моћи.

"Услови за остваривање наших визија ипак су у рукама других" напоменуо је Ђорђевић и додао да је важно пре свега имати визију, као што су је имали руководиоци и сви запослени у "Електровојводини" протеклих пола века.

Поздрављајући госте на свечаности у хотелу "Парк", директор "Електровојводине" Жељко Бајић је истакао да је од 28. јуна 1958. године, када је решењем тадашње владе Србије основана, убрзано се развијала успешно остварујући свој основни задатак да снабдева електричном енергијом становништво и привреду Војводине.

Данас је то "модерна дистрибутивна компанија која користи најсавременију опрему, има висок степен аутоматизације процеса управљања и обраде података што је сврстава у сам врх дистрибутивних кућа Електропривреде Србије", казао је Бајић.

Ове јубиларне године бити изграђено и предато на коришћење више значајних објеката међу којима су трафо-станице 110/20 киловолти "Рума 1", "Римски шанчеви" и "Челарево".

Поводом јубилеја, повеље "Електровојводине" добило је неколико заслужних институција и појединаца међу којима и академик Чедомир Попов, Универзитет у Новом Саду и Електротехнички факултет у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво