Почели надземни радови на две зграде "Београда на води"

Након завршетка плоче подрума и приземља, почели су надземни радови на "BW Vista" и "BW Parkview", две нове стамбене зграде "Београда на води", које ће прве станаре примити 2019. године, саопштено је из тог предузећа.

У току је изградња зидова и стубова на плочи приземља на обе зграде, а током наредног месеца ће на градилишту бити постављена и три крана, саопштио је "Београд на води".

Oбе зграде биће високе по 82 метра, са по 23 спрата и садржаће модерне стамбене јединице различитих величина – од студио-апартмана до четворособних станова.

Понуда у "BW Vista" и "BW Parkview" биће употпуњена продавницама, ресторанима и кафићима на подијуму, дечијим игралиштем и обдаништем.

Ове две зграде пројектовао је архитектонски биро DWP, а вођа пројектантског тима Метју Енгеле освојио је престижну награду за најбољег архитекту Блиског истока за 2016. годину.

Јединствени облик зграда, попут латиничног слова "Л", омогућава да сви станови имају поглед ка реци, парку или ка граду.

"Смештене на пар минута хода од Сава Променаде и реке, обе стамбене зграде налазе се недалеко од 'Тhe St. Regis Belgrade', хотела смештеног у 'Кули Београд', као и у близини 'BW Галерије', највећег тржног центра у региону, што становању у овим зградама даје додатну вредност и употпуњује њихов садржај", наводи се у саопштењу.

"Београд на води" представља нову градску целину дуж реке Саве у Београду.

Простире се на површини од око милион квадратних метара и са укупном грађевинском површином од 1,8 милиона квадратних метара, чини модеран град унутар града, који гради компанија "Игл хилс".

Садржаће стамбене просторе и канцеларије, тржни центар "ВW Галерија", хотеле различитих категорија, образовне установе, модерне здравствене службе, као и јавну обалу дугу 1,8 километара и паркове са низом забавних садржаја.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво