Почели надземни радови на две зграде "Београда на води"

Након завршетка плоче подрума и приземља, почели су надземни радови на "BW Vista" и "BW Parkview", две нове стамбене зграде "Београда на води", које ће прве станаре примити 2019. године, саопштено је из тог предузећа.

У току је изградња зидова и стубова на плочи приземља на обе зграде, а током наредног месеца ће на градилишту бити постављена и три крана, саопштио је "Београд на води".

Oбе зграде биће високе по 82 метра, са по 23 спрата и садржаће модерне стамбене јединице различитих величина – од студио-апартмана до четворособних станова.

Понуда у "BW Vista" и "BW Parkview" биће употпуњена продавницама, ресторанима и кафићима на подијуму, дечијим игралиштем и обдаништем.

Ове две зграде пројектовао је архитектонски биро DWP, а вођа пројектантског тима Метју Енгеле освојио је престижну награду за најбољег архитекту Блиског истока за 2016. годину.

Јединствени облик зграда, попут латиничног слова "Л", омогућава да сви станови имају поглед ка реци, парку или ка граду.

"Смештене на пар минута хода од Сава Променаде и реке, обе стамбене зграде налазе се недалеко од 'Тhe St. Regis Belgrade', хотела смештеног у 'Кули Београд', као и у близини 'BW Галерије', највећег тржног центра у региону, што становању у овим зградама даје додатну вредност и употпуњује њихов садржај", наводи се у саопштењу.

"Београд на води" представља нову градску целину дуж реке Саве у Београду.

Простире се на површини од око милион квадратних метара и са укупном грађевинском површином од 1,8 милиона квадратних метара, чини модеран град унутар града, који гради компанија "Игл хилс".

Садржаће стамбене просторе и канцеларије, тржни центар "ВW Галерија", хотеле различитих категорија, образовне установе, модерне здравствене службе, као и јавну обалу дугу 1,8 километара и паркове са низом забавних садржаја.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 19. окт 2017, 10:25) - глас разума [нерегистровани]

Не разумем пуно тога...

Заиста не разумем, како неко због лошег мишљења о власти може бити против изградње сопствене земље, сопственог крај или града? Немам неко лепо мишљење о власти, о опозицији можда још и горе, углавном немам поверења у политичаре генерално, али ћу увек да подржим и да се обрадујем за сваки изграђени објекат, пут, пругу, инфраструктуру ове наше прелепе Србије. То је нешто што ће свима нама бити на услузи и коришћењу, нешто што ће улепшати наше градове и нашу земљу и нешто што ће нам подићи, јер сигурно нам неће смањити, животни стандард. Нема нико обавезу да воли власт, али за име бога, људи волите своју земљу и своје градове и када се они нечим могу улепшати и унапредити, то треба подржати, без обзира ко то ради и гради.

(четвртак, 19. окт 2017, 10:19) - Srbin iz Nemacke [нерегистровани]

Samo napred

Sve sto se radi i gradi je dobro za sve nas a i za sledeca pokoljenja !

(среда, 18. окт 2017, 23:00) - Miloš [нерегистровани]

Gradnja

Ni da je Burdž Dubai pa da još ni prve zgrade nisu završili. Jasno je svakome da su to Potemkinova sela osim botovima.

(среда, 18. окт 2017, 21:54) - Djordje [нерегистровани]

.

Zato sto su jedinstvene za Srbiju, jer se napokon Beograd spustio na reku.

(среда, 18. окт 2017, 20:09) - anonymous [нерегистровани]

ovo je lepa vest

pustimo ljudi ratove i velike politike,gledajmo sebe da se gradimo i zivimo u miru i da se izolujemo od losih vesti kojih je svud.

(среда, 18. окт 2017, 19:25) - Dejan [нерегистровани]

Kao da se pravi čardak...

Zgrade kao i svuda po svetskim metropolama, zašto se tolika fama pravi?