Поповић и Ли о важности пројекта Индустријског парка у Београду

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и амбасадор Кине Ли Манчанг оценили су да је један од најважнијих пројеката у сарадњи две земље изградња Индустријског парка у Београду.

"Овај пројекат је резултат договора председника Србије и Кине, Александра Вучића и Си Ђинпинга. То је важна политичка порука и подршка да овај пројекат реализујемо што ефикасније у најбољем интересу две земље", рекао је Поповић, саопштено је из његовог кабинета.

Он је изразио наду да ће две стране у најкраћем року постићи сагласност око детаља комерцијалног уговора који ће пратити изградњу индустријског парка.

"Очекујем да ћемо веома брзо усагласити све детаље око овог питања и да би изградња парка могла да започне 2018. године", рекао је Поповић, који је председник Радне групе за изградњу индустријског парка.

Амбасадор Кине истакао је да изградња индустријског парка доприноси јачању суштинске сарадње Србије и Кине и народа две земље.

Ли је истакао да Србија има активно учешће у иницијативи "Појас и пут" и да кинеска влада високо цени допринос Србије развоју те иницијативе.

Он је нагласио да кинеска државна компанија China Road and Bridge Corporation, којој је поверен пројекат изградње индустријског парка, има велико међународно искуство и да је реч о професионалној компанији која је способна да овај стратешки пројекат доведе до краја.

Поповић је изразио захвалност Кини на принципијелној подршци у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије по питању Косова и Метохије. "Исто тако, званични Београд пружа снажну подршку политици 'једне Кине'", рекао је Поповић.

Амбасадор Ли се захвалио министру Поповићу на подршци коју Србија пружа Кини по свим међународним питањима значајним за његову земљу. Он је изразио уверење да ће Србија и Кина наставити са пружањем узајамне подршке, уз оцену да односе две земље одликује "челично пријатељство", наведено је у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво