Обама најавио мере за спас економије

Барак Обама припрема "смели економски стимулативни пакет" који ће потписати одмах по ступању на дужност 20 јануара. План предвиђа отварање више од два милиона нових радних места у наредне две године.

Новоизабрани председник Барак Обама, у свом редовном обраћању путем интернета, изјавио је да је већ наредио свом економском тиму да осмисли план опоравка економије, који ће донети два и по милиона нових радних места у Америци до јануара 2011. године.

Обама је нагласио да припрема "смели економски стимулативни пакет" који ће потписати одмах по ступању на дужност 20 јануара.

Новоизабрани амерички председник Барак Обама рекао је да ради на агресивном двогодишњем стимулативном плану за оживљавање посрнуле америчке привреде и упозорио да је потребно да се предузму хитне мере да се спречи да привредна земље не западне у дубоку рецесију.

"Ако не делујемо брзо и смело већина стручњака сада сматра да би могли да изгубимо милионе радних места идуће године", нагласио је Обама.

Новоизабрани председник САД је рекао да ће детаљи овог двогодишњег плана бити финализовани током наредних недеља. Циљ ће бити да се отворе 2,5 милиона нових радних места до јануара 2011. године и да отпочне економска обнова земље која се суочава са најдубљом финансијском кризом у последњих 70 година.

"Ово нису само мере да изађемо из тренутне кризе. Ово су дугорочне инвестиције у будућност наше привреде, које су сувише дуго биле занемарене", рекао је Обама.

Од почетка године Америчка привреда је изгубила 1,2 милиона радних места и новоизабрани председник је упозорио да би милиони места могло бити укинуто идуће године ако се ништа не предузме.

Обама је рекао да неће бити лако да Конгрес усвоји његов план економског опоравка и да ће му за то бити потребна подршка и републиканаца и демократа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво