Положен камен темељац за фабрику воде у Крушевцу

Министарка саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства Зорана Михајловић положила је камен темељац за почетак радова на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода у Крушевцу.

Зорана Михајловић је рекла да ће ова фабрика омогућити младима и њиховим потомцима да остану у Србији, као и да је кључно да се новац добијен од немачке КфW банке искористи одговорно и да рокови буду поштовани.

"До децембра 2018. новац мора бити искоришћен. Са овом банком радимо и фабрике пијаће воде и укупно 218 милиона евра улажемо у комуналну инфраструктуру која је веома важна за свакодневни живот, и сваки пут када пустимо воду морамо да размишљамо колико је значајно радити на тој мрежи и на заштити животне средине", рекла је Михајловићева.

Наводи да је важно и присуство министра заштите животне средине Горана Тривана, јер показује жељу владе Србије да заједно ради на заштити животне средине.

Додаје, да нема савременог Крушевца ни било ког другог града без размишљања о заштити животне средине.

Истиче да је фабрика значајна за Крушевац и сва насеља око града, као и за све житеље и њихове потомке који треба да остану у градовима где су рођени, те да ће фабрика бити прављена тако да увек може да се прошири.

Министарка је честитала житељима Крушевца Дан ослобођења града и истакла да је то значајан дан за целу Србију и целу владу.

Директор ЈКП "Водовод Крушевац" Владимир Милосављевић рекао је да ће постројење бити завршено за 15 месеци, као и да ће ова фабрика довести Крушевац у ред најразвијенијих градова у тој области.

"Пројекат је обухватио колектор и канализациону мрежу у граду укупне вредности 24 милиона евра, од чега је 14 милиона уложено у ово постројење", рекао је Милосављавић.

Захвалио се председнику Србије Александру Вучићу који је договорио пројекат када је био премијер, као и министарки Михајловић и директору Информативно-безбедносне агенције Братиславу Гашићу.

Пројекат се ради позајмицом КфW банке на 12 година, а 95 одсто средстава вратиће Србија, а пет одсто ЈКП "Водовод Крушевац" рекао је Милосављевић.

Директор КфW банке Арне Госо рекао је да ово прво модерно постројење за пречишћавање отпадних вода у Србији, које ће бити у складу са стандардима ЕУ.

"Крушевац ће бити пионир и узор у овој области, надамо се пуном функционисању комплетне мреже од 2019.године", навео је Госо.

Градоначелник Крушевца Драги Несторовић захвалио је свима рекавши да је данашњи дан веома значајан за град и изразио наду да ће се у будућности наставити са инвестицијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи