"Разне привилегије из чланства Србије и ПКС у Међународној трговинској комори"

Национални одбор Међународне трговинске коморе Србије, чији је оснивач Привредна комора Србије (ПКС), је домаћин под-регионалног састанка са националним одборима Албаније, Хрватске, Македоније, Словеније, који је први такве врсте у региону и чији је иницијатор генерални секретар Међународне трговинске коморе Џон Даниловић.

Директор Сектора за економске односе са иностранством Ненад Ђурђевић је поручио да је један од циљева данашњег скупа развијање регионалне сарадње по узору на националне трговинске одборе нордијских земаља.

Како је објаснио, национални одбори тих земаља се редовно састају, имају одличну сарадњу и бољу размену искустава и праксе, те да је под-регионални састанак у ПКС-у одлична прилика да националне коморе нашег региона побољшају размену информација.

Ђурђевић је изразио задовољство што је ПКС домаћин генералног секретара Међународне трговинске коморе, те додао да је састанак уједно и прилика да се обележи 90 година од оснивања Националног одбора Међународне трговинске коморе Србије.

"На састанку ћемо говорити и о интензивирању сарадње са Међународном трговинском комором како бисмо унапредили услове пословања на глобалном нивоу", указао је Ђурђевић.

Истакао је значај те организације у свету, подсетивши да је Међународна трговинска комора придружени члан Уједињених нација, те да даје савете државама чланицама УН, припрема састанке и даје препоруке чланицама Г-20.

"Међународна трговинска комора унапређује међународну трговину, уређењем уговора, решавањем спорова, помаже у борби против корупције, задаје стандарде које државе чланице и међународне организације прихватају као своје и спроводе", изјавио је Ђурђевић.

Закључио је да Србија и ПКС из чланства Међународне трговинске коморе имају привилегије у добијању обука, приручника, књига које привредницима могу да помогну да боље послују у међународним условима.

Генерални секретар Међународне трговинске коморе Џон Даниловић је указао да је та организација промотер слободног тржишта и слободне трговине већ 100 година, уз уверење да промовише економски просперитет.

"Циљ нашег данашњег састанка је да дамо додатну енергију и да покажемо колико је важан овај регион за Међународну трговинску комору", нагласио је Даниловић.

Међународна трговинска комора је најстарија и највећа светска пословна асоцијација, има око 6,5 милиона чланова из 130 земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара