Нова улагања и стипендирање словеначке компаније у Крагујевцу

Словеначка компанија Те-Пе-Ве у Новом Месту једна је од водећих добављача на глобалном тржишту ауто-индустрије. Поред пет фабрика у Словенији, пре 10 година отворили су погон у Крагујевцу, једини ван граница своје земље. Задовољни пословањем, најављују нова улагања и стипендирање студената машинске струке.

Од прве гринфилд инвестиције у Крагујевцу, до произвођача делова за "Рено", "Шкоду", "Дајмлер". Почели су скромно, са производњом заптивака и 70 радника. Данас их је више од стотину, а одавде излазе и метални склопови за аутомобиле са ознаком "произведено у Србији".

"Од самог почетка, радила сам на различитим позицијама, различитим радним местима. Веома сам задовољна условима рада", каже Јасмина Јокић, запослена у "ТПВ Шумадија".

"Пре осам година, био сам приправник, а сада сам руководилац погона за прву уградњу, што значи да имамо могућност за напредовање", рекао је Марко Ристић.

Напредовало је и предузеће – уз констанан раст производње и извоза. Пласман производа на три континента у 25 земаља учетворостручен је.

"Ова фирма значајно доприноси извозу Шумадије и Поморавља. Укупан извоз ове фирме, у првих седам месеци, износи око три милиона евра", истиче Предраг Лучић из Регионалне привредне коморе у Крагујевцу.

У фабрику у Крагујевцу, Словенци су уложили око шест милиона евра. Захтевно аутомобилско тржиште диктира освајање нових технологија и производа. Зато, отварају развојни центар у којем ће радити студенти машинства.

"То ће бити као неки сателит нашем развојном центру, који ми имамо, веома велики, у Новом месту. Због искуства и одличног кадра из овог базена, одлучили смо да овде направимо први овакав сателит", навео је Марко Горјук, директор "ТПВ групе" Ново Место.

Задовољни пословањем у Крагујевцу, најављују нова улагања. Изградњу додатних погона и запошљавање радника. Циљ је да у наредним годинама, "ТПВ Шумадија" оствари приход од 10 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи