Ђорђевић отворио Регионални сајам привреде у Новој Пазови

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је 11. Регионални сајам привреде у Новој Пазови.

Зоран Ђорђевић је рекао да је сајам привреде битан како за целу Србију, Војводину и општину Стара Пазова, тако и за све предузетнике, јер представља идеалну прилику за долазак потенцијалних инвеститора, али и могућност да се они који га посете међусобно упознају, договоре сарадњу и унапреде своје пословање, саопштило је Министарство.

"Најбитније је да се организује више оваквих сајмова, у различитим градовима, јер би то допринело развијености целе Републике Србије", нагласио је министар и похвалио председника општине Стара Пазова Ђорђа Радиновића, на вредном труду и раду, што доказују резултати о броју незапослених у овој општини.

Према подацима РЗС из Анкете о радној снази за 2. квартал 2017. године, навео је он, анкетна стопа незапослености никад није била мања и износи 11,8 одсто, а резултат је вредног и напорног рада Владе Србије.

"Захваљујући председнику Републике Србије Александру Вучићу, који је као председник Владе Србије поставио стратегију и смернице како да се боримо за смањење незапослености, против сиве економије и рада на црно, данас ова Влада има овакве резултате", рекао је министар Ђорђевић.

Према његовим речима, Влада, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и даље ће радити на економском развоју Србије и вишем стандарду свих наших грађана.

Циљ Регионалног сајма привреде јесте упознавање са новим занатима и вештинама који су у складу са данашњим временом и технологијама, што отвара могућност да се привредно окружење осавремени, а самим тим повећа учешће наших предузетника на све већем и захтевнијем тржишту.

Овогодишњи Сајам привреде окупиће више од 100 излагача међу којима ће, поред привредника из наше земље, прилику имати да се представе и излагачи из држава у окружењу.

број коментара 0 пошаљи коментар