Михајловић: Ванредне контроле на градилиштима дају позитивне резултате

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић је после ванредног обиласка Коридора 11 на деоници од Обреновца до Уба изјавила да ненајављене провере на градилиштима дају позитивне резултате.

Разлог ненајављене контроле радова на деоници дугој 26,2 километра, коју изводе кинеска компанија "Шандонг" и домаће фирме, био је да се министарка увери у којој мери су радови напредовали од последње посете у августу, саопштио је кабинет министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. 

"Градилиште сада не може да се препозна у односу на пре 40 дана када сам била у обиласку. Тада не само да није било људи ни машина, него су била изграђена само четири километра ауто-пута. Данас имамо 22 асфалтирана километра", казала је Зорана Михајловић.

Она је захвалила амбасадору Кине који такође често обилази градилиште, али и изводјачима што су разумели приоритете.

"Много се говорило о контролама и многи критикују што ја долазим на градилишта, али и ово градилиште, као и Српска кућа-Левосоје на Коридору 10, показују да постоје ефекти и то је мој посао. Никада нећу престати да обилазим градилишта и на тај начин притискам извођаче да раде свој посао, али и да разговарам са радницима, да проверим да ли примају плате и какав однос имају са компанијама", рекла је Михајловић.

Она је казала да је задовољна тренутном динамиком радова на деоници од Обреноваца до Уба и да очекује да буду завршени у року.

Према њеним речима, Србија има одличну сарадњу с великим бројем кинеских компанија с којима ради на инфраструктурним пројектима тренутно вредним 2,5 милијарди, а када се заврше сви преговори, шест милијарди долара.

"Заједно са кинеским фирмама градимо ауто-путеве и обнављамо железницу и сигурна сам да ће та сарадња бити још боља, јер потенцијала за то има", рекла је Михајловић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара