Синдикат: Више од 200 људи у Стаклари добило отказ

На огласној табли истакнута су имена око 230 прекобројних радника Стакларе, од укупно 810 запослених у тренутку увођења стечаја прошле недеље. Председник Општине Параћин Саша Пауновић каже да је Стаклара приватно предузеће, те да Општина нема никакву улогу у одлучивању у њеној судбини. И из синдиката поручују да немају решење.

Отпуштени радници параћинске Стакларе, организовани преко друштвених мрежа, окупили су се јутрос испред фабричког круга, тражећи одговоре на питања зашто су отпуштени, ко је правио спискове и шта ће даље с њима бити.

Њима су током викенда поништене картице за улазак у круг фабрике.

Председник Самосталног синдиката Српске фабрике стакла Живојин Матејић нема неко ближе објашњење или савет поводом настале ситуације после одлуке о стечају, посебно након овог јутра када су, истиче, 234 радника добила отказ.

Истиче да су спискови за отказе урађени током викенда.

У петак је, наводи Матејић, био протест стотина радника, али су и они брзо одустали, након што су добили информације о отказима.

Сада, како каже, одговоре траже од њега и синдиката. 

"Ја немам одговор на ово што се догодило, а не знам ни шта да радимо, да сечем прсте, не могу, да идем на ауто-пут, то више нико не ради", каже Матејић.

Размишљали су, како наводи, да иду пред Владу, али "то је, хајде, прошетај се, потроши пара, а никакве вајде". Ипак, поручује: "Нећемо стати."

На протесту је био и велики број припадника полиције, али се протест завршио без инцидената.

Председник Општине Параћин Саша Пауновић, поводом дешавања у Српској фабрици стакла, каже да је Стаклара приватно предузеће, те да Општина нема никакву улогу у одлучивању о њеној судбини.

"Не мешамо се у ове процесе, што је од нас, ако смо добро разумели, затражено и из врха власти и ми то поштујемо", рекао је Саша Пауновић и додао да, према њиховим сазнањима, људи који сада воде фабрику имају добре контакте у државној администрацији.

Стечај је у Стаклари увео прошле седмице Привредни суд у Крагујевцу због дуга од 47 милиона динара фирми "Вексилум" из Чачка и за стечајног управника именовао Сашу Јовановића.

У фабрици је до јутрос било запослено 810 радника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи