Повећан обим српског извоза у Русију

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин са представицима највећих руских компанија у Србији констатовали су да је обим српског извоза у првих седам месеци ове године значајно повећан и да га треба одржати.

Како је саопштено из кабинета председника Нациоанлног савета, Николић је оценио да су односи Руске Федерације и Србије на изванредном нивоу и додао да му је жеља да и иекономски буду подигнути на исти ниво.

"Обим српског извоза у првих седам месеци ове године је значајно повећан и тај тренд желимо да одржимо. Интересују нас нови пројекти, могућности и планови пословања Руске Федерације у Србији. Србија је заинтересована за веће присуство руских фирми и руског капитала, а посебно нам је важно да представници компанија у областима високих технологија дођу у Србију која за њих већ припрема индустријске зоне", навео је Николић.

Навео је и да ће Национални савет и Влада Србије учиниће све да пословно окружење у Србији за руске компаније учини стабилним и предвидивим. 

"Циљ нам је да на основу позитивног пословања ваших компанија у Србији, на наше тржиште дођу нови руски инвеститори и нове руске фирме“, рекао је Николић.

Амбасадор Чепурин је истакао да Руска Федерација доживљава економски раст и да ће се у будућности посебна пажња посветити дигитализацији економије, енергетици као и саобраћајној машиноградњи. 

"Робна размена са Србијом расте, интерес нам је да посебно проширимо сарадњу у обласити железничког саобраћаја, да Србија постане део великих пројеката. За руске компаније и српске привреднике је веома битна структура механизма сарадње како би наше трговинске односе чекала добра будућност“, навео је Чепурин.

Представници највећих руских компанија које послују у Србији представили су председнику Националног савета Томиславу Николићу резултате досадашњег пословања њихових компанија, као и конкретне планове њиховог даљег пословања у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи