"Стални раст, без проблема у извозу за Русију"

Министарство пољопривреде демантовало је писање појединих медија да је ограничен извоз српских производа на тржиште Руске Федерације.

"Обавештавамо јавност да је, упркос томе што би се неко и радовао таквим неистинама, реч о апсолутно нетачним тврдњама, као и да је у претходном периоду постигнута изузетна сарадња са надлежним руским институцијама" наведено је у саопштењу Министарства пољопривреде.

Како се наводи, потврда добре сарадње је значајан и константан раст извоза пољопривредно-прехрамбених производа из Србије на тржиште Руске Федерације, посебно поврћа и воћа.

У првих осам месеци 2017. године извоз поврћа из Србије у Русију био је већи за 22 одсто него у истом периоду 2016. године, а извоз воћа био је већи за 10 одсто, прецизира се у саопштењу.

"Конкретно, у августу је било око 1.200 пошиљака, док је за поменутих 12 пошиљака у дневној комуникацији са колегама из руске надлежне инспекције које ћемо и обавестити о резултатима анализа истих", истакнуто је у саопштењу.

Свакако, уколико буде потребе, наводи Министарство, инспектори Росељхознадзора су позвани да у сваком тренутку дођу у Републику Србију и заједно са српским колегама анализирају све спорне тачке.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић ће следеће недеље у Москви учествовати на седници мешовите комисије где ће са највишим руским званичницима, између осталог, и министром пољопривреде Александром Ткачевим, разговарати о свим питањима, саопштено је.

Додато је да је Руска Федерација за Србију један од два главна приоритета у извозу пољопривредно-прехрамбених производа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво