Почели радови на златиборској гондоли

Наливањем првог бетона почела је градње панорамске гондоле која ће повезивати центар Златибора са ски центром Торник, преко Рибничког језера.

Симболично отварање радова на златиборској гондоли, која ће бити дуга девет километара, испратили су звуци трубе и наступ фолклорних група које су представиле српске народне игре.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић истакао је да градња гондоле креће од пете фазе, односно наливањем првог бетона на завршној станици будуће гондоле, на врху Торника.

"То је куриозитет да једна инвестиција креће од краја ка почетку, али нажалост живимо у држави без политичке толеранције и морали смо да прескачемо те препреке, али верујемо да ће време брзо показати да је ово један пројекат који општину Чајетину, Златибор па и Србију води у будућност", рекао је Стаматовић.

Додао је да ће дозволе за преостале четири фазе добити брзо јер, како је казао, нема разлога да неко опструише и враћа процедуру.

Стаматовић је рекао да је тај пројекат важан за поправљање нивоа и квалитета туристичке услуге, јер ће то, како је најавио, бити најдужа гондола на свету.

"Циљ је да привучемо госте из иностранства и да Златибор брзо стане у ред светских туристичких центара", истакао је он.

Директорка Јавног предузећа "Голд гондола" Златибор Бојана Божанић подсетила је да ће гондола бити дугачка девет километара и да ће имати три станице где су две почетна и последња и једна међу станица код Рибничког језера.

Божанићева је казала је по уговору требало да радови трају 10 месеци, али да верују да ће радови бити готови пре. 

"Очекујемо да ћемо почетком лета пустити гондолу у функцију", казала је Бојана Божанић.

Гондола ће бити дуга девет километара и имати 55 кабина, а Општину ће коштати 13 милиона евра. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво