Поповић: Развојем иновативних компанија задржаћемо младе

Влада Србије ће помоћи развој иновативних компанија, а пре свега младих стартапова, како би млади људи остајали у земљи – изјавио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Tоком посете Научно технолошком парку (НТП) у Чачку, а након састанка са представницима градске власти и председником Управног одбора НТП Чачак Радованом Јовановићем, Поповић је новинарима рекао да је овај парк важан део иновационе инфраструктуре Западне Србије, али да таквих паркова мора бити више у овом региону.

"Млади инжењери у Западној Србији имају таленат и предузетнички дух, али потребан им је додатни подстицај од државе да се одваже и покрену свој бизнис", сматра министар за технолошки развој и иновације.

Циљ Владе је, како каже, да створи мрежу научно технолошких паркова у целој земљи, а подршком парку у Чачку она то управо то и ради.

"Ту ће млади предузетници моћи да добију подршку за оснивање сопствених стартап фирми", наводи Поповић.

Научно технолошки паркови су од вишеструке користи за младе предузетнике, истиче Поповић, јер, како каже, они ту осим материјалних средстава, могу да се едукују, да им ментори буду најбољи стручњаци, а имаће прилику и да раде на најсавременијој технолошкој опреми.

"То је пут за отварање нових радних места у високотехнолошким секторима и начин да млади из региона Западне Србије допринесу економском и технолосаком развоју целе Србије", навео је Поповић и додао да су нова радна места најбољи начин да се млади задрже у Србији.

Истиче да је проблем чачанског Научног парка простор, али да је на састанку било речи о могућим решењима, те да ће Влада истрајати у намери да то заиста и реши.

Након посете НТП у Чачку, Поповић је обишао и Институт за воћарство у том граду, и са руководством разговарао о могућностима јачег повезивања привреде и науке, као и већој примени резултата научно-истраживачког рада у пољопривреди и прехрамбеној индустрији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи