Врање добија нове производне погоне

Две компаније у Врању отварају нове погоне. "Јумко балистика" је нови производни погон за заштитну опрему, панцире, рукавице и плоче за војску и полицију, а "Бритиш Американ Тобако" има нову линију за паковање.

У "Јумку" су се и до сада шиле униформе за војску и полицију. Сада шире свој асортиман, те ће први пут производити и балистичку заштитну опрему. С друге стране, "Бритиш Американ Тобако" је уложио три милиона евра у нову линију – запослиће нове раднике и допринеће и повећању извоза.

Градоначелник Слободан Миленковић каже да су ове инвестиције веома битне за град, јер ће, у компанији "Јумко" ове године бити запослено 50 радника, а већ следеће у плану је запошљавање још 100 радника.

"Што се тиче ‘Бритиш Американ Тобако', они повећавају своје производне капацитете. Већ имају 200 запослених радника, а 2014. године су имали 140 радника. Не само то, они планирају да Врање и Србија буду главни производни центар где ће се извозити за све чланице Цефта споразума ", рекао је Миленковић.

Истиче да се, у односу на август прошле године, број незапослених у Врању смањио за 1.200 људи. Такође, ове године, додаје, у Врању је забележен већи број активних регистрованих привредних друштава, у односу на број оних који се гасе.

"Имамо позитиван тренд да мала привреда у Врању почиње да живи", закључује Миленковић.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се