На Сајму пчелара у Врању као у кошници

У Врању је отворен први Пчеларски сајам југоисточног Балкана. На Сајму излаже 70 пчелара и произвођача опреме из Србије, Македоније, Албаније, Бугарске, Грчке, Турске и Црне Горе.

На Сајму као у кошници, у већој сали опрема за пчеларство, у мањој стручна литература и мед. Неки су пчелари заштитили географско порекло, тиме добили и повољнију цену, други су на том путу. 

"Наши медови су брендирани, са брендираним паковањима, и скупљи је од осталих. Ми продајемо наш мед по хиљаду динара", каже Новко Велков, пчелар из Пирота.

Додрица Радосављевић, пчелар из Петровца на Млави каже да је неопходан упоран рад и разрађено тржиште, где су се муштерије увериле у квалитет.

Држава даје педесет одсто подршке за опрему, и субвенције од 720 динара по кошници. Ове године захтеве је послало 14.000 пчелара. 

"Четрнаест хиљада пчелара који имају више од 20 кошница, то више није мало, то је озбиљан посао, то су вам мали предузетници, прилике за нове стартапове", каже Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде.

"Народ југоистичног Балкана жели да буде повезан, жели међусобно да комуницира, видимо колико је жеља свих ових људи да се нешто дешава", рекао је Слободан Миленковић, градоначелник Врања.

На Сајму излаже седамдесет пчелара и произвођача опреме из Србије, Македоније, Албаније, Бугарске, Грчке, Турске и Црне Горе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи