Недимовић: Србија 30 година није градила системе за наводњавање

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да је почела изградња система за наводњавање око 50.000 хектара, који се финансирају из Абу Даби фонда.

Највише система за наводњавање се гради у Војводини, рекао је министар Недимовић који је са премијерком Аном Брнабић посетио Вршац, а у разговору са новинарима додао је да Србија 30 година није градила системе за наводњавање, већ је само неке од њих одржавала.

"Морамо да повећамо капацитете и да за циклус од шест, седам година дођемо до 300.000, односно 400.000 хектара који ће бити под системима за наводњавање и то не само у Војводини", нагласио је министар.

Говорећи о субвенцијама за виноградаре, Недимовић је рекао да је министарство пољопривреде ове године давало финансијска средства свима који су желели да подигну виноград.

Подсетио је да је министарство са 50 одсто средстава финансирало набавку опреме.

"Ако опрема кошта 10.000 евра, Влада је учествовала са 5.000 евра. Следеће године идемо корак даље што се тиче вина и виноградарства. То је један од простора где можемо да напредујемо као држава и где можемо да правимо нову додатну вредбост", закључио је Недимовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи