Кркобабић: У наредне три године 25 милиона евра за задруге

Од почетка акције донирања средстава за обнову задругарства у Србији формирано је 70 нових задруга, рекао је министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић.

У наредне три године биће издвојено 25 милиона евра за подстицај новооснованих и одржавање постојећих задруга, рекао је министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић.

Он је на отварању Међународног специјализованог сајма технологије за производњу, прераду, паковање воћа и поврћа и сајма расхладне опреме, климатизација, вентилације и грејања, истакао да ће у наредне три године бити основано или обновљено 500 задруга, а да је од почетка акције донирања средстава за обнову задругарства у Србији формирано 70 нових задруга.

"За излагаче на сајму је важно да знају да ћемо у наредне три године издвојити 25 милиона евра за подстицаје новооснованих и постојећих задруга. Зато је веома битно да на овај сајам дође што је могуће више задругара, људи који желе да оснују или већ имају задругу, да обиђу сајам и виде шта је то понуда која се тиче производње, складиштења и дистрибуције воћа и поврћа", рекао је Кркобабић.

Додао је да је сајам шанса и за излагаче, који треба да учествују у конкурсима за средства која су опредељена за развој задругарства у Србију у наредне три године.

"Захтева се од њих да покушају преко Задружних савеза Војводине, Србије, Регионалних задружних савеза и локалних самоуправа да непосредно ступе у контакт са што је могуће више задругара. Они који формирају задруге очекују конкретне предлоге и желе да виде како изгледа та савремена технологија, како изгледа опрема за производњу, машине, хладњаче...", рекао је Кркобабић.

Додао је да су овакве прилике добар начин да се људи окупе и разговарају, а све у истом циљу, обнављање задругарства у Србији.

број коментара 0 пошаљи коментар