Вучић: Помоћ развоју ваљевског краја

Председник Србије Александар Вучић отворио је Сајам шљива у Осечини и најавио да ће држава све више улагати у тај крај и да ће грађани моћи да осете напредак и бољитак.

Александар Вучић је рекао да се договара изградња локалних путева у вредности од 1,5 милиона евра и навео да се до сада највише улагало у југ Србије, али да ће сада приоритет бити улагање у овај крај.

Навео је да ће држава помоћи да фабрика "Крушик пластика" у Осечини још боље ради, да има други статус и да још више људи буде запослено.

Како је рекао, наставиће се са довођењем инвеститора посебно оних који желе да се баве прерадом и производњом прехрамбених производа.

"Пецка је некада била чудо за целу Србију, а држава ће учинити све да тај крај опет оживи", рекао је Вучић, наводећи да половина од укупног извоза шљива долази из Осечине.

Говорећи о улагањима у инфраструктуру, Вучић је рекао да ће пут до Пецке бити завршен до јуна 2018. године.

Проглашавајући Сајам шљива отвореним, Вучић је поручио да нас чека боља будућност од прошлости и садашњости.

"Градиће се ауто-пут Шабац–Лозница"

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да ће ускоро бити заказан састанак са седам општина Западне Србије како би се оживео тај сиромашан крај и најавио градњу регионалног ауто-пута Шабац–Лозница.

На питање да ли ће се градити ауто-пут Шабац–Лозница, Вучић је рекао да се већ ради на томе и траже начини финансирања, као и да неће за сада давати никакве рокове за тај пројекат.

"Ако би се градила шнел штрасе или брза саобраћајница по две траке потребно нам је између 75 и 90 милиона евра", навео је Вучић.

Додао је да се разматрају начини финансирања, али тако да се не угрози јавни дуг и изразио уверење да ће тај пројекат може успешно да се реализује.

Вучић је рекао да у том крају осим регионалног ауто-пута треба да изгадити и споредне путеве како и мања места била добро повезана.

Истиче да је држава успела да оживи Краљево, где ће радити две важне фабрике, и да ће се сада окренути са тог дела земља на оживљавање Западне Србије, где је велика незапосленост.

Као пример је навео Лозницу, прецизирајући да има 14.900 незпаослних, док Краљево има 14.700 незапослених иако има 25.000 до 30.000 више становника.

"После Краљева, Крушевца и Крагујевца окрећемо се овом крају", поручио је Вучић додајући да ће бити обухваћено Подриње, Азбуковица, Рађевина, Подгорина, Бајина Башта, Мали Зворник, Лозница, Осечина и Ваљево.

Истиче да у Осечини и Пецкој живе вредни људи који су без помоћи државе направили добре резултате и упркос сиромаштву лепо уредили своје куће и дворишта.

Навео је да је разговрао са домаћинима тог краја о томе како да се производња шљиве још унапреди, али и како да се развију прерађивачки капацитети.

Вучић је питање која му је шљива наукуснија пожегача, стенлејка или чачанка, рекао да је пожегача најслађа.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво