Михајловић: Радника нема ни на мосту код Остружнице

Министарка грађевинарства Зорана Михајловић изразила је незадовољство што ни данас није нашла ниједног радника на изградњи моста преко Саве код Остружнице, на обилазници око Београда, за чију изградњу је држава издвојила 3,5 милијарди динара.

"Извођачи морају да се уозбиље... Мост мора да се заврши у року, а како видим, већ сада је јасно да не може бити завршен до пролећа следеће године. Ако то хоћемо, онда радника мора да буде више", рекла је Михајловићева.

У саопштењу Министарства је наведено да је инвеститор радова ЈП "Путеви Србије", а извођачи аустријска компанија "Штрабаг" и домаћа "Мостоградња".

"Сада је 16 сати, у извештајима пише да је радно време на овом градилишту сваког дана до 16.30, али поново видим да радника нигде нема. Уместо да овде буде најмање 100 радника, нема готово никог", рекла је Михајловићева.

Министарка је изразила уверење да извођачи имају по неколико градилишта на којима паралелно раде, али да радови на том мосту не смеју да трпе јер се плаћају новцем грађана Србије.

Потпредседница Михајловић је додала да инжењери Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре сваке недеље обилазе градилишта по Србији и снимају стање на терену.

На основу тих извештаја, потпредседница Михајловић је одржала састанке на којима су неке компаније добиле опомене пред раскид уговора.

Министарка је навела да и она сада иде на терен јер не жели да слуша извођаче који тврде да је све у реду.

Министарка Михајловић је у суботу, 19. августа, ненајављено обишла деоницу пута од Уба до Обреновца и рекла да је разочарана динамиком радова. Тада је поручила да је на градилишту "било радника које је на прсте руке могла да изброји". 

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво