Лето пуно туриста, да ли су фестивали испунили задатак

Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић каже за РТС да је већина посетилаца фестивала у Србији заинтересована да обиђе друге дестинације, па се број туриста се из године у годину повећава у овом периоду.

Марија Лабовић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да званична статистика не прати број посетилаца фестивала, али напомиње да су организатори изузетно задовољни.

Наводи да је на Сабору трубача у Гучи било 20,30 одсто више посетилаца него прошле године, као и да се очекује да "Бир фест" и сви други фестивали превазиђу посету од прошле године.

Напомиње да је већина посетилаца фестивала заинтересована да обиђе друге дестинације у Србији, па се број туриста се из године у годину повећава у овом периоду, као и број дана који проведу у Србији.

Више од 320 милиона евра износи приход од туризма у престоници у првих шест месеци.

Према подацима Народне банке Србије, приход од туризма у Србији је 466 милиона евра, што је 13 одсто више него у истом периоду прошле године, наводи Лабовићева.

Београд је најпосећенији, али га прате Нови Сад, Копаоник, Златибор, бање, а Ниш има изузетно велики пораст у првих шест месеци, истиче Лабовићева.

Највише туриста долази из региона, али, како наводи, велики је пораст броја туриста из Израела, Кине, Турске, Русије, Немачке, Румуније. Туристи из Израела су избили међу десет најбројнијих.

Истраживање говори да 62 одсто страних туриста није имало примедбе, а они који јесу најчешће су се жалили на нечистоћу, инфраструктуру, туристичку сигнализацију, док су се туристи из Кине жалили на број кинеских ресторана, каже Лабовићева.

Директорка Туристичке организације Србије подсећа да је раст у туризму двоцифрен у последњих пет година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи