"Леони" ускоро отвара четврту фабрику у Србији

Од како је пре осам година дошла у Србију, немачка компанија "Леони" отворила је фабрике у три места, а од почетних 750, данас упошљава 5.770 радника. Ова компанија, која данас обележава 100 година од оснивања, најављује још једну велику инвестицију у Србији.

Компанија "Леони" има погоне у више од 30 земаља света, на преко сто локација. У Србији, на три – Прокупљу, Малошишту и Нишу.

Татјана Каличанин каже да је веома задовољна послом и да "Леони" пружа могућност напредовања а сигурне су плате.

"У Леонију сам пре осам година почела да радим као радник на монтажној линији. Данас радим као вођа смене, што омогућава и бољу сигурност и бољу плату за моју породицу", каже Маја Митић.

Као водећи послодавац у Општини Прокупље, од свог доласка, компанија је имала значајну улогу у смањењу незапослености.

"Стопа незапослености је пала од 43 одсто на 24 одстоахваљујући значи самој компанији и захваљујући запошљавању код коопераната", напомиње Мирослав Пауновић, заменик председника Општине Прокупље.

"Леони" у Србији послује од 2009. године, а свој први погон отворио је управо у Прокупљу. Била је то једна од првих инвестиција великих немачких компанија из области аутомобилске индустрије.

Водећи произвођач каблова за аутомобиле, пре свега за Бе-Ем-Ве и "Јагуар", упошљава у Србији 5.570 радника.

"Компанија Леони овде у Србији расте и развија се са тенденцијом да и у будућности број запослених достигне неких десет хиљада радника", наводи директорка производње у прокупачком "Леонију" Александра Пешић.

Генерални директор фабрике "Леони" Клеменс Сакс наглашава да пословна клима у Србији веома погодује даљем развоју и захваљујући добрим резултатима, бира се нова локација за отварање четврте фабрике.

Први пут од како послује у Србији, "Леони" је отворио врата за грађане који су данас, поводом века пословања компаније, могли да се упознају са процесом и условима рада у њиховим погонима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво