"Што пре до стратешког партенера за РТБ Бор"

За Рударско-топионичарски басен (РТБ) Бор постоји велики интерес инвеститора из Кине, Русије и Канаде и одлучено је да је потребно што пре пронаћи стратешког партнера, речено је агенцији "Бета" у Министарству привреде.

"Радна група за приватизацију РТБ Бор одлучила је, у складу с договором с ММФ-ом, да би што пре требало ући у поступак приватизације РТБ Бора, а узимајући у обзир и велики интерес стратешких инвеститора из Кине, Русије и Канаде", речено је агенцији Бета.

Додају и да РТБ Бор тренутно има задовољавајућу ликвидност, цена тоне бакра износи 6.000 долара, па је одлучено да се што пре, у складу са Законом о приватизацији, пронађе стратешки партнер.

РТБ примењује Унапред припремљени план реорганизације, којим му је држава отписала дуг од 900 милиона евра. Преостали дуг тог предузећа од 300 милиона евра треба да буде отплаћен у наредних осам година, после једне године грејс периода.

До сада су била три неуспешна покушаја продаје РТБ-а. Тендер за избор професионалног менаџмента расписан је крајем прошле године и неколико је пута продужаван. Последњи рок је истекао 31. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво