Вулин: Прави тренутак за улагање у одбрамбену индустрију

Министар одбране Александар Вулин каже да је светско тржиште веома заинтересовано за производе наше одбрамбене индустрије и да је сада прави тренутак за улагање у ту област, а да "Крушик" даје велики допринос извозу наше одбрамбене индустрије. Директор "Крушика" Младен Петковић истиче да ће та компанија ове године оборити историјски рекорд када је реч о обиму производње и извозу.

Александар Вулин посетио је привредно друштво ХК "Крушик" у Ваљеву и том приликом се састао са генералним директором Младеном Петковићем и руководством те фабрике, као и са представницима синдиката, након чега су обишли погон механичке обраде "Упаљачница".

Руководство "Крушика" информисало је министра Вулина о стању, постигнутим резултатима пословања, степену реализације инвестиција које су започете, плановима за будућност, као и о предузетим мерама које се тичу безбедности запослених који обављају производне процесе.

Вулин је истакао да је светско тржиште веома заинтересовано за производе наше одбрамбене индустрије и да је сада прави тренутак за улагање у ту област, а да "Крушик" даје велики допринос извозу наше одбрамбене индустрије.

"Ове године одбрамбена инустрија Србије заједно са СДПР-ом је уговорила 754 милиона долара и то је значајно повећање од читавих 20 процената. Очекујемо да ће одбрамена индустрија Србије наставити тако да се понаша, наставити да производи, да ради и баш примером 'Крушика' показати и да је могуће обновити оно што је уништено, да је могуће од сопствених средстава проширити производњу, запослити раднике, пристојно платити раднике и у исто време конкурисати на тржишту", каже Вулин. 

Додаје да одбрамбена индустрија Србије показује да је то могуће и истиче да ће Влада наставити политику претходног премијера да интезивно улаже у одбрамнену индустрију Србије. Према његовим речима, чињеница је да је светско тржиште у овом тренутку врло расположено према нашем производном програму, а колико ће то дуго бити, нико са сигурношћу не може да каже.

"На нама је да сада користимо ову прилику када одбрамбена индустрија Србије, заиста, на светском тржишту има велики простор за своје производе и да вишак вредности, вишак новца који зарађујемо, поново уложимо у одбрамбену индустрију да би била спремна за неке будуће догађаје, неке будуће промене", закључио Вулин.

Директор "Крушика" Младен Петковић каже да та компанија тренутно има 2.640 запослених, међу којима су и млади инжињери и да је тренутно најбројнија фабрика када је реч о броју запослених у одбрамбеној индустрији Србије.

"Од 2014. године, па до данас, запослили смо 1.500 нових радника како би све уговорене обавезе испоштовали у роковима који су предвиђени уговорима. Тренутно имамо уговорених послова за 276 милиона долара и имамо упослене капацитете за целу 2017, 2018. и 2019. годину. Како сада ствари стоје, 'Крушик' ће ове године оборити историјски рекорд када је реч о обиму производње и извозу, а по обиму извоза премашити за око 80 милиона долара", нагласио је Петковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара