"Ер Србија" остварила нето профит од 900.000 евра у 2016.

Српска национална авио-компанија "Ер Србија" забележила је нето профит од 0,9 милиона евра у 2016. години, што је трећа година заредом да домаћа ваздухоловна компанија бележи позитиван финансијски резултат.

Укупни оперативни приходи порасли су за пет одсто на 320 милиона евра, а приходи од код-шер споразума су повећани за 24 одсто на 26,7 милиона евра, саопштено је данас из "Ер Србије".

Ове резултате прати и пораст броја путника на 2,62 милиона, као и повећање укупног карго превоза, који је скочио на 4.913 тона, односно за 31 одсто.

Годину је обележило увођење директних летова "Ер Србије" између Београда и Њујорка 23. јуна, који су поново повезали Србију и САД након паузе дуже од две деценије. Пре тог датума, последњи лет српске авио-компаније ка Северној Америци обављен је 1992. године.

Генерални директор "Ер Србије" Дане Кондић изразио је задовољство што је компанија забележила нето профит од близу милион евра у 2016. години и поред значајних инвестиција у пословање.

"Ове године усмерени смо на јачање наших комерцијалних резултата, унапређење ефикасности пословања, као и на контролу трошкова и стабилност биланса стања", рекао је он.

Синиша Мали, председник Надзорног одбора "Ер Србије" и градоначелник Београда, сматра да чињеница да је у 2016. години остварен нето профит представља велики успех за "Ер Србију", имајући у виду значајне инвестиције у флоту и мрежу компаније.

Покретање дуголинијских летова широкотрупним авионом, као што је "Ер Србија" учинила повезујући Београд са Њујорком прошле године, како је истакао, увек представља скуп подухват.

Мали је рекао да та услуга "већ има позитивне ефекте по Србију у смислу повећања броја туриста који долазе из САД и јачања наших пословних веза".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво