Отварање робне куће "Икеа" у четвртак

Регионални директор за развој компаније "Икеа" у Југоисточној Европи Владислав Лалић каже за РТС да се завршни радови приводе крају и ће робна кућа код Бубањ потока бити отворена у четвртак у 10 часова.

Робна кућа запошљава 330 радника, који су већ завршили неопходне тренинге, а "Икеа" у Србији запошљава укупно 416 људи, рачунајући и запослене у регионалној канцеларији ове компаније за Југоисточну Европу (Румунија, Хрватска, Србија и Словенија).

У Србији тренутно ради само један добављач за "Икеу", чиме компанија није задовољна, рекао је Лалић гостујући у Дневнику РТС-а.

Додаје да су направљени конкретни помаци по том питању, али да у овој фази преговора не може више да каже.

"Међутим, врло брзо ћемо се огласити по том питању, са неким конкретним резултатима. То није питање месеци, већ се ради о много краћем периоду", најавио је Лалић.

Напоменуо је да компанија жели да добављачи из Србије извозе, производећи за робне куће ове шведске фирме широм света.

Простор код Бубањ потока је већ на први поглед значајно већи од робне куће, а Лалић објашњава да је то свесно урађено због нормалног функционисања робне куће и да "Икеа" планира да дугорочне активности буду много веће него сада.

Лалић каже да се ради студија за трговачки центар, површине 40.000 квадратних метара, који би био отворен поред робне куће и да ће том инвестицијом, која вреди више око 60.000.000 евра, бити запослено 400 људи.

Говорећи о могућности да "Икеа" отвори другу робну кућу, Лалић наводи да се ради на аквизицији земљишта између бензинске пумпе "Змај" и београдског аеродрома.

Динамика отварања друге робне куће зависи од резултата пословања прве, у којој очекују више од 2.000.000 посетилаца у првој години пословања.

Биће понуђено и онлајн наручивање, а "Икеа" ће чинити да цене буду што конкурентније, најавио је Лалић.

Коментаришући пропуст који се десио са промотивним спотом, Лалић каже да су правила од земље до земље различита, али да се испоставило да су промотери начинили пропуст, односно неслагање са одређеним прописима.

Поручио је да се то неће поново десити и да је спорни спот повучен са свих канала.

"Икеа" је повукла рекламни спот за свој први објекат након што им је једна невладина организација указала да бициклисти у споту крше саобраћајне прописе, односно возе по пешачком прелазу и тротоару.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво