Љајић: У Бриселу сматрају да Хрватска крши ССП

Министар трговине,туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да још нема формалног одговора Европске комисије на жалбу Србије поводом мера Хрватске на увоз пољопривредних производа из Србије, али да према неформалним одговорима од наших дипломатских представника не постоји нико у Бриселу ко сматра да одлука Хрватске није кршење споразума о стабилизацији и придруживању.

Према речима министра Љајића, који је присуствовао отварању спортске хале у дечјем одмаралишту "Голија", то су дискриминаторске мере, уперене против свих земаља у региону.

"Сигуран сам да ће притисак из Брисела бити такав да ће Хрватска морати да модификује или потпуно промени ову одлуку", рекао је Љајић и најавио да ће се у понедељак у Сарајеву одржати састанак министара земаља у окружењу са кога ће се упутити захтев Влади Хрватске.

Уколико не дође до промене, све земље ће предузети контрамере, најавио је Љајић.

"То бисмо хтели на сваки начин да избегнемо, јер не желимо трговински рат од кога би највише штете имали привредници и потрошачи", нагласио је Љајић.

Према његовој оцени, тврдња Хрватске, да на овај начин штити потрошаче у својој земљи, нису тачне, јер како је рекао, Хрватска је своје потрошаче "погодила јер ће куповати скупљу робу и сигурно мање квалитетну робу".

"Овде се ради о чистом економском протекционизму, а у политичком смислу о чистом популизму јер ова одлука не може бити ничим другим оправдана осим убирањем јефтиних политичких поена", оценио је Љајић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи