ОТП банка преузела Војвођанску банку

Национална банка Грчке (НБГ) потписала је споразум са ОТП банком Србија о продаји целокупног власништва над Војвођанском банком и другим пословима Националне банке Грчке у Србији.

Како наводи ОТП банка Србија, то је треће преузимање банке које је извршила у последњих неколико месеци, а као резултат преузимања тржишни удео ће јој се повећати на 5,7 процената, због чега ће та банка постати седма највећа банка на српском тржишту.

Заменик генералног директора ОТП Банке Мађарска и председник Управног одбора ОТП банке Србија Ласло Волф оценио је да ће финансијско закључење те трансакције бити завршено до краја 2017. године.

Волф је рекао да ће наставити да прате шансе за преузимање других банака у региону.

Председник Извршног одбора ОТП банке Србија Предраг Михајловић истакао је да је то преузимање додатно учврстило присуство те банке у Србији и да ће омогућити дугорочну профитабилност пословања те банке.

"Сигурни смо да ће више од милион клијената физичких лица корисника услуга Војвођанске банке бити задовољно висококвалитетним асортиманом производа и услуга које нуди ОТП Група", додао је Михајловић.

Војвођанска банка је девета по величини банка у Србији са тржишним учешћем од 4,2 одсто билансне активе банкарског сектора на крају 2016. године.

Укупна актива Војвођанске банке је у прошлој години износила 1.173 милиона евра, уз укупно стање кредита од 810 милиона евра, а у протекле две године, банка је остварила принос на сопствени капитал од 1,9 одсто и 2,3 одсто.

Војвођанска банка тренутно има 1.405 запослених, послује преко мреже од 105 филијала и располаже са 138 банкомата.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво