Љајић: Припремамо састанак у Сарајеву због мера Хрватске

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да се припрема састанак који би требало да се одржи у понедељак у Сарајеву, на којем би земље региона требало да размотре недавне мере Хрватске.

"Припремамо заједнички састанак и договарамо се о формату и садржају скупа. Требало би да учествују представници Србије, БиХ, Македоније, и Црне Горе, а циљ је да се заузме заједничка позиција после мера које је увела хрватска влада о појачаном инспекцијском надзору. Те мере су дискриминаторне према извозницима из тих земља", нагласио је Љајић у изјави Танјугу.

Љајић је рекао да су све земље региона погођене на сличан начин мерама Хрватске и циљ састанка је, не да се заоштрава ситуација, већ да се прво покуша у разговору са хрватском владом да се проблем реши.

"Други корак би био, ако не успемо да решимо проблем у разговору са хрватском владом, заједничко обраћање Европској комисији, пошто се ради о кршењу Споразума о стабилизацији и придруживању. Трећи корак био би да евентуално утврдимо заједничке контрамере, које би предузели ако се проблем не реши", поручио је Љајић.

Љајић је објаснио да ће на састанку у Сарајеву представљати Србију, а да ће из других земаља региона учествовати ресорни министри.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи