"Неће бити поскупљења хлеба"

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је за РТС да хлеб неће поскупети и да грађани не треба да брину због тога. Ми продужавамо Уредбу о заштити цене хлеба од брашна типа 500 из превентивних разлога, рекао је Љајић.

Расим Љајић је, гостујући у Дневнику РТС-а, објаснио да Уредба о заштити цене хлеба од брашна типа 500 важи десет година и представља меру којом се у случају ценовних осцилација штите најугроженији.

"Ми продужавамо ту уредбу из превентивних разлога, иако можемо већ сутра да је укинемо па не би дошло до повећања цене хлеба. Нема разлога да се грађани плаше", рекао је Љајић и подсетио да уредба предвиђа да цена хлеба од брашна типа 500 не може бити већа од 46 динара.

Влада Србије је на седници прошле недеље продужила уредбу којом се цена хлеба од брашна типа 500 ограничава на максимално 46 динара.

Љајић је рекао да је Влада Србије одобрила додатних 100 милиона динара за нових 20.000 ваучера за летовање у Србији.

"Морамо да доштампавамо ваучере, јер је интересовање много веће од очекиваног. Грађани могу и даље да се пријављују", рекао је Љајић.

Додао је да се нада да ће између 95.000 и 100.000 ваучера бити подељено до 15. октобра.

Говорећи о важности летова на линији Пекинг–Праг–Београд, Љајић је истакао да већ у првих пет месеци Србија има 187 одсто раст броја кинеских туриста.

"Ако од 120 милиона кинеских грађана који путују светом део доведемо у Србију – то ће бити добитак", рекао је Љајић и истакао да се повећање броја туриста из Кине очекује након увођења директне авио-линије између Београда и Пекинга.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи