Наставља се штрајк у "Гоши", радници најављују радикализацију

Радници "Гоше", који су дуже од четири месеца били у генералном штрајку, одлучили су да наставе штрајк и најавили су радикализацију, сазнаје РТС.

После јутрошње најаве да ће сачекати да виде шта ће им понудити смедеревски "Хестил", односно колико је "Гошиних" вагона спреман да купи и колико би од тога и када радници добили, одлучено је да се штрајк настави.

Према најавама, радници ће извести виљушкаре испред Управне зграде, како нико не би могао да уђе у круг фабрике.

О томе да ли ће наставити и са штрајком глађу одлучиваће у понедељак.

Како РТС сазнаје, представници "Хестила" данас су били на састанку са директором у "Гоши", али тим разговорима није присуствовао штрајкачки одбор.

Још нема информација о детаљима састанка.

После јучерашњих разговора у Министарству привреде и Агенцији за мирно решавање радних спорова, послодавац је штрајкачком одбору дао понуду да прво прекину штрајк, а да им он исплати дуг за зараде у 16 месечних рата од новца који буде добио од продаје робе са лагера.

Генерални директор "Гоше" Милутин Шћепановић каже да су радници део заосталих зарада добили, да на остало не могу да рачунају уколико не наставе производњу, те поручује да би наставак штрајка могао да резултира стечајем.

Како објашњава за Тањуг, влада је у ових 120 дана, колико штрајк траје, исплатила радницима по 60.000 динара, ново руководство још по 70.000, што је 130.000 за четири месеца, за које су време, примећује, "радили само осам дана".

И то је, каже, све што је увом тренутку могуће да им се надокнади, а они су, каже, и даље у штрајку и тиме, односно исплатом и преосталих дуговања, условљавају послове који су већ уговорени.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи