Николић: Отварање Кинеске банке у Србији велики догађај

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић изјавио је да је отварање Кинеске банке у Србији велики догађај за нашу земљу, јер значајно доприноси даљем унапређењу економских односа две земље.

Николић је током сусрета са делегацијом Кинеске банке у Србији, коју је предводио председник те банке Лију Сјаофеј, истакао да је жеља да се односи Кине и Србије развијају.

"Национални савет ће настојати да повезује кинеско-српске партнере, циљ нам је да се у Србији производи роба која ће се извозити на европско тржиште и на томе ћемо инсистирати у разговору са кинеским делегацијама. Жеља ми је да се односи НР Кине и Републике Србије развијају, ми смо одувек били пријатељи", истакао је Николић, саопштено је из Националног савета.

Председник Кинеске банке у Србији Лију Сјаофеј известио је Николића о пословању банке у протеклих шест месеци, нагласивши да је главни циљ политике пословање Кинеске банке пружање што бољих услуга српским предузећима, успостављање контакта са кинеским компанијама које би производиле у Србији.

"У константном смо контакту са кинеским произвођачима које подржавамо да дођу и инвестирају у Србију, жеља нам је да се српски грађани што више запошљавају. Кинеска банка пружа апсолутну подршку српским компанијама које желе своје пословање да прошире на територији НР Кине, кинеско тржиште је велико, а српски производи по квалитету су јако добри", истакао је председник Кинеске банке у Србији.

Сијаофеј је подсетио да је Влада НР Кине дала подршку Кинеској банци приликом организације економског форума, који ће бити одржан у октобру у Будимпешти.

"Жеља нам је да помогнемо српским предузећима да се на најбољи начин представе и постигну адекватне резултате том приликом", подвукао је председник Кинеске банке у Србији.

Сијаофеј је Николићу пренео поруку првог човека Кинеске банке Тијан Гуолија да поздравља оснивање Националног савета, што указује на то у коликој мери Србија придаје значај сарадњи са Кином.

Председник Националног савета Николић је са задовољством прокоментарисао намеру Кинеске банке у Србији да Београд постане регионални центар њене активности у југоисточној Европи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара