Михајловићева и Скот о значају електронских грађевинских дозвола

Увођење електронских грађевинских дозвола представља видљив резултат за грађане Србије, али је важан и за имиџ Србије у свету и као резултат спроведених реформи биће више америчких инвестиција у Србији, изјавио је амбасадор САД у Београду Кајл Скот.

Скот, који се састао са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић, истакао је да Министарство које она води "једно од успешних прича претходне владе", због резултата у изградњи ауто-путева и реформи грађевинских дозвола и додао да верује да ће због спроведених реформи Србија имати више америчких инвестиција и да ће отварати нова радна места.

Такође, Скот је рекао да увођење директног лета "Ер Србије" за Њујорк представља велики успех за Србију и да се нада да ће на сличан начин Србија бити повезана и са другим дестинацијама у Северној Америци, као што су Чикаго и Торонто. 

Министарка Михајловић, је рекла да је у нашој земљи број активних градилишта повећан на више од 10.000, а да их је пре три године било мање од 1.000, и истакла да ће, након увођења е-дозвола, следећа велика реформа бити реформа катастра, где се очекује усвајање новог закона који ће скратити време за упис имовине, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

На састанку је било речи и о плановима за даљи развој Аеродрома "Никола Тесла" и сарадњи ваздухопловних власти Србије и САД у вези са испуњавањем безбедносних стандарда београдског аеродрома за летове у САД. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи